Suomen luonto tunnetaan siitä, että sieltä saa runsaasti terveellisiä marjoja ilmaiseksi. Ne täytyy vain käydä poimimassa, mikä toisaalta on mukavaa ajanvietettä kesäpäivänä. Se sujuu hieman samaan tapaan kuin se, että asettelisit pihakivet pihallesi ja nauttisit sen jälkeen lopputuloksesta. Parhaimmillaan marjastamaan ei tarvitse edes lähteä kauas, sillä jos kodin vierestä löytyy vähänkään metsää, on siellä taatusti marjoja. Ruokakuluissa säästäminen onnistuu myös silloin, kun terveyspommeja voi poimia ilmaiseksi.

Helpoimpia poimittavia ovat puolukat ja mustikat. Mustikat kypsyvät ensin ja puolukoita voi löytää lähempänä syksyä. Molemmilla on kuitenkin vahva jalansija Suomessa ja niin puolukoita kuin mustikoita voi löytää kaikkialta aina etelästä pohjoiseen. Molemmat näistä ovat sellaisia marjoja, joita voi syödä heti ja laittaa myös pakasteeseen. Pakastaminen on oiva tapa säilöä kesän vitamiinit talven varalle. Näin talvella voi ottaa marjoja sulamaan aina silloin, kun tekee mieli jotakin hyvää. Mustikoista ja puolukoista saa talvellakin erinomaisen piirakan tai vaikka marjakiisselin.

Pakasta myös mansikoita, vadelmia ja muita marjoja

Marjoja kannattaa syödä monipuolisesti, sillä niistä saa mitä erinäisempiä vitamiineja. Mustikat ja puolukat ovat saatavissa metsästä, mutta sen lisäksi marjoja voi kasvattaa myös omassa kodissaan. Kasvihuoneen rakentaminen onnistuu helposti Byggmaxin puutavaran ja työkalujen avulla. Tärkeintä on vain suunnitella ensin, kuinka suuren kasvihuoneen haluaa rakentaa. Mitä isompi kasvihuoneesta tulee, sitä enemmän marjoja siellä sopii kasvamaan. Esimerkiksi mansikat kasvavat hyvin kasvihuoneessa, josta ne voi sitten poimia syötäväksi tai pakastettavaksi.

Myös vadelmia voi kasvattaa itse. Vadelmapensaita voi istuttaa kasvihuoneen läheisyyteen ja pienen vadelmapensaan voi halutessaan istuttaa ruukkuun ja laittaa suoraan kasvihuoneeseen muiden hyötykasvien joukkoon.

Muita Suomessa suosittuja marjoja ovat muun muassa lakat, viinimarjat, tyrnimarjat sekä karpalot. Viinimarjoja voi kasvattaa omalla pihallaan. Kun viinimarjapensaan istuttaa, ovat tulokset näkyvissä jo kohtalaisen nopeasti. Viinimarjoista voi tehdä myös vitamiinipitoista mehua, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Mehu säilyy hyvin, kun siitä tekee tiivistettä, jota sekoittaa veteen tarpeen mukaan. Lakkoja, tyrnimarjoja ja karpaloita voi sen sijaan poimia luonnosta, mutta niiden löytäminen on haasteellisempaa.