Ylipainon terveyshaitat ovat kiistattomat. Siksi jokaisen on hyvä kiinnittää huomiota painonhallintaan. Terveellinen ruoka, liikunta ja riittävä uni ovat avainasemassa, kun puhutaan painonhallinnasta. Nämä ovat myös hyvinvoinnin peruspilareita, joten painonhallinta voidaan käsittää laajemminkin omasta hyvinvoinnista huolehtimisena. Varsinkin kesällä painonhallinta ja hyvinvointi saattavat jäädä vähälle huomiolle, kun kesän herkut ja riippumatossa loikoilu korvaavat jumpat ja terveelliset välipalat. Kesällä ei kannata turhaan stressata painosta, mutta oman hyvinvoinnin takia kannattaa kiinnittää huomiota myös terveellisten elintapojen säilyttämiseen. Onneksi jo muutamalla pienellä kikalla pystyt nauttimaan kesästä ja pitämään kiusalliset liikakilot ja turvotuksen poissa hyvää oloa pilaamasta.

Älä unohda liikuntaa kesällä

Monet jumpat ja harrastukset jäävät kesäisin tauolle. Kuntosalille ei myöskään tule kesämökiltä kovin helposti lähdettyä. Muutenkaan tunkkainen kuntosali laitteineen ei houkuttele, kun ulkona on vihreää ja mukavan lämmintä. Onneksi on monia helppoja tapoja kuluttaa kaloreita kesällä. Esimerkiksi sulkapalloverkko on helppo viritellä pihanurmikolle. Sulkapallo onkin mitä parasta kesäliikuntaa. Järjestäkää vaikka kesävieraiden kanssa oikea mökkiturnaus lomapäivän kunniaksi. Järvi- ja merivesien lämpeneminen houkuttelee myös uimaan. Kuntouintia voi hyvin harrastaa myös ihan järvessä, kunhan muistat uida rannan suuntaisesti, etkä koskaan poispäin rannasta. Uinti vahvistaa etenkin hartioiden ja olkapäiden lihaksia ja on lisäksi erittäin ystävällinen liikuntamuoto nivelille. Järvestä voi sitten siirtyä suoraan beach volley -kentälle, joita löytyy myös monilta Suomen uimarannoilta. Rantalentopallo on hauskaa ajanvietettä kaveriporukalla. Kaloreita kuluu kuin huomaamatta ja samalla pääsee nauttimaan auringosta ja raittiista ulkoilmasta.

Herkuttele kesällä terveellisesti

Kesä on herkuttelun kulta-aikaa. Onneksi herkutella voi muullakin kuin rasvaisella makkaralla ja kermajäätelöllä. Esimerkiksi kana ja naudanliha ovat vähävaraisia vaihtoehtoja grillattavaksi. Myös monet kasvikset, kuten kesäkurpitsa maistuvat entistä maukkaammilta grillattuna. Tuoreet mansikat ja mustikat ovat vähäkalorisia, mutta maistuvia jälkiruokia. Marjat ovat myös oikeita superfoodeja, sillä ne sisältävät runsaasti erilaisia vitamiineja. Myös jäätelöistä on saatavilla kevyempiä vaihtoehtoja. Jos haluat vältellä kaloreita, valitse mehujää tai sorbetti, sillä niissä ei usein ole lainkaan rasvaa. Kalorimääräkin on pienempi kuin kermajäätelöissä. Yksi kesän kaloripommeista on alkoholi. Moni viettää aikaa mökkiterassilla istuskellen lähes joka päivä. Etenkin, jos se on sisustettu kauniiksi. Terassilla voi istua tietenkin nauttimatta alkoholia. tilaa huonekalut osoitteesta furniturebox.fi. Jos vesi ei riitä janojuomaksi, valitse tuorepuristettu mehu tai kokeile maustaa vetesi sitruunalla tai vaikka mansikoilla.