Kissan ruokaympyrä poikkeaa reippaasti ihmisen vastaavasta ja onkin tärkeää huomioida, että kissan ja ihmisen terveellisen ruokavalion perusteet poikkeavat huomattavasti toisistaan! Kissan tärkeintä ravintoa on liha ja on tärkeää, että kissa saa sitä riittävästi. Kissa ei ole missään tapauksessa kasvissyöjä eikä sitä pidä sellaiseksi yrittää muuttaa! Onneksi lemmikkieläinten erikoiskauppa Zoo voi auttaa kissanomistajaa huolehtimaan oikeaoppisen kissan ruokaympyrän toteuttamisesta! Kaiken lisäksi Zoo helpottaa kissanruuan ja muiden tarvikkeiden hankintaa ja tekee näiden velvollisuuksien hoitamisesta vaivatonta ja huoletonta! Zoo löytyy näppärästi osoitteesta https://www.zoo.fi/!

Kissan ruokaympyrä

Oikeanlainen ruokavalio on kissasi terveydenhuollon tärkeä tukipilari! On tärkeää, että kissa saa ravinnostaan laadukkaita proteiineja sekä rasvaa. Näiden lisäksi sen tulee saada tarpeeksi hivenaineita sekä vitamiineja. Kissalle voi tarjota jopa raakaa lihaa. Sisäelimiä, kuten maksaa ja munuaisia, kannattaa tarjota kissalle korkeintaan yhden kerran viikon aikana. Kalan kohdalla suositukset ovat samansuuntaiset eikä kala saakaan koskaan olla kissan pääasiallista ravintoa. Sydänlihasta sen sijaan voi tarjota kissalle useamminkin.

Kissan ruokaympyrä voi näyttää tylsältä, mutta kissan terveyden kannalta siihen ei kannata lisätä mitään kissalle sopimatonta, kuten viljatuotteita tai sokeria. Laadukkaan kissalle sopivan liharuuan tarjoaminen onnistuu parhaiten valitsemalla laadukasta teollista kissan märkäruokaa, jonka lihapitoisuus on korkea. Hyvä valikoima löytyy https://www.zoo.fi/ -osoitteesta! Lisäksi tarjolla tulee aina olla raikasta vettä!

Kuinka usein kissaa tulee ruokkia?

Kissanpennulle tulee tarjota ruokaa ainakin neljästi päivässä. Ateriat ovat tosin tässä vaiheessa vielä pieniä. Pikkuhiljaa aterioiden määrää aletaan vähentää samalla kun ruuan annoskokoa nostetaan. Jo noin puolivuotiaana kissa pärjää kahdella päivittäisellä aterialla. Osa kissoista voi nirsoilla, jolloin ruokinta vaatii ihan omanlaisiaan niksejä!

Ruokavalion merkitys

Terveellinen, kissalle sopiva ruokavalio, auttaa kissaa pysymään terveenä. Vääränlainen ravinto saattaa aiheuttaa esimerkiksi vatsavaivoja, allergioita, virtsakiviä tai sisäloisia. Jos kissan ravinto on heikkolaatuista ja yksipuolista, saattaa kissa sairastua vakavasti. Vääränlainen ravinto voi myös lihottaa, mikä puolestaan vaarantaa kissan terveyden. Toisaalta kissalle sopimaton ruokavalio saattaa aiheuttaa myös nopeaa ja hallitsematonta laihtumista, mikä sekään ei ole kissalle hyväksi.

Pehmeän purkkiruuan lisäksi kissalle kannattaa tarjota kovaa pureskeltavaa. Tämä auttaa ehkäisemään hammaskiveä sekä ientulehduksia. Voit myös kasvattaa kissallesi vehnän tai kauran orasta. Tarvittaessa kissan ruokavaliota voi täydentää vitamiini- ja kalkkivalmisteilla sekä ihon ja turkin kunnon ylläpitämiseen tarkoitetuilla öljyillä ja tableteilla.

Sivustolta https://www.zoo.fi/ löytyy hyvä valikoima kissojen viljatonta ruokaa ja tähän osastoon kannattaakin tutustua, kun haluat ruokkia kissaasi mahdollisimman laadukkaalla ruualla. Valitse ruoka kissan tarpeiden, elämänvaiheen ja aktiivisuustason mukaan. Esimerkiksi kissanpentu ja ikääntyvä kissavanhus tarvitsevat hieman erilaista ruokaa, mikä kannattaa huomioida kissanruokaa valittaessa! Esimerkiksi kissan kastrointi tai sterilointi saattaa vaikuttaa kissan aktiivisuustasoon, mikä kannattaa myös huomioida kissanruokaostoksilla. Tarjolla on myös tietyille kissaroduille erityisesti suunnattuja ruokia.

Tutustu Zoon tassuarvosanoihin

Sivuston https://www.zoo.fi/ näppärät tassuarvosanat kertovat jo nopealla silmäyksellä mitä mieltä muut asiakkaat ovat olleet erilaisista kissanruokavaihtoehdoista. Esimerkiksi Bozita Feline hirvenlihaa hyytelössä -ruokatetra on saanut Zoon asiakkailta huippuarvosanan – täydet viisi tähteä viidestä! Kyseinen ruoka on siis mitä ilmeisemmin maistunut erityisen hyvin asiakkaiden lemmikeille. Itse asiassa monet Zoon kissanruuista ovat yltäneet tähän samaan huippuarvosanaan!